De voordelen van video

De voordelen van video

De laatste jaren zet een ontwikkeling door waarin video’s het beter doen op social media dan foto’s. Video’s laten volgers tenslotte langer op een sociaal medium blijven, dus het is voor deze platformen aantrekkelijk om dit te belonen. Op alle grote sociale media ligt het engagement dan ook hoger bij video’s dan bij foto’s.

Toegankelijk en efficiënt

Als je informatie met je volgers wil delen is een video hiervoor een hele toegankelijke manier. Niet iedereen heeft zin om een lap tekst te lezen, maar een video kijken kost minder energie, en ze kunnen ondertussen ook iets anders doen waardoor het efficiënter is. Zeker als jij je video’s ook ondertitelt maak je het voor mensen al helemaal makkelijk om ze te kijken. Dan kan het zelfs in een stiltecoupé in de trein bijvoorbeeld.

Mensen leren jou kennen

Als jij jezelf laat zien op video krijgen je volgers een veel beter beeld van hoe jij bent als persoon dan van een foto of een geschreven tekst. Via een video kun je veel makkelijker je energie overbrengen, en kunnen mensen dus ook bepalen of zij aan gaan op jouw energie en met jou willen werken.

Vindbaarheid

Je kunt video’s gemakkelijk uploaden op YouTube, een van de grootste zoekmachines ter wereld. De andere grootste zoekmachine, Google, laadt ook video’s van YouTube in omdat deze dezelfde eigenaar hebben. Een video op YouTube over een voor jouw klanten relevant onderwerp zorgt er dus zowel via YouTube als via Google voor dat je beter gevonden wordt. Maak video’s over die onderwerpen waarvan je weet dat je potentiële klanten daar interesse in hebben. Als ze daarop zoeken en bij een goede informatieve video van jou terechtkomen is de kans groot dat ze jou zullen benaderen om te helpen.

Tijdloos

Video’s zijn minder tijdgebonden dan bijvoorbeeld Instagramposts. Op bijvoorbeeld TikTok, YouTube en in Instagram Reels komen posts die al een paar weken of maanden oud zijn gemakkelijker weer naar boven dan op je tijdlijn bijvoorbeeld. Dat maakt video’s op deze platformen tijdlozer.

Laat zien hoe je werkt

Een video is het medium bij uitstek om een kijkje in de keuken te geven, om mensen te laten zien hoe jij werkt. Ben je een behandelaar? Maak dan wat video’s over hoe jij paarden met verschillende klachten behandeld en kunt helpen. Ben je een tandarts? Laat een behandeling zien zodat paardeneigenaren daar een beeld bij hebben. Bij voorkeur leg je ook nog uit wat je doet en waarom, dan kun je ook nog laten zien hoeveel kennis je hebt van je vak. Zo meet ik als voedingsadviseur ook voer uit met een biotensor. Daar maak ik video’s van, want veel mensen hebben daar geen beeld bij en zijn benieuwd hoe dat werkt. Zulke dingen kun je met een video heel goed laten zien.

Wil jij ook video’s inzetten voor je bedrijf maar weet je niet waar je moet beginnen? Neem contact met me op. Dan kan ik met je meekijken hoe je video voor jouw bedrijf in kan zetten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: