Nienke Verbunt Hippisch Content Manager

Over mij

Wie ben ik?

Mijn naam is Nienke, ik ben al zolang als ik me kan herinneren een paardenmeisje en daarnaast ook altijd geïnteresseerd geweest in alles wat met content te maken heeft. Ik wist toen nog niet wat content was, maar toen ik een jaar of 10 was maakte ik al websites (dat is me met de paplepel in gegoten door mijn vader die ICT'er is) en was ik al druk bezig met het bewerken van foto's met toen nog Paint Shop Pro.


Inmiddels heb ik mijn opleiding communicatie afgerond en ben ik alweer 4 jaar werkzaam als content manager bij het reclamebureau van Zeeman. Hier ben ik onder andere verantwoordelijk voor de social media en content op de website van de textielsuper. Hier heb ik meegewerkt aan campagnes zoals de Zeeman sneaker, Lucht en SKEER. Hiermee hebben we al diverse reclameprijzen in de wacht kunnen slepen.


In 2020 startte ik mijn eigen bedrijf Paard Optimaal, waarmee ik voedingsadvies geef voor paarden. Hier ben ik in terecht gekomen doordat ik bij mijn eigen paard Zenith tegen wat problemen aan liep met voeding en ik me hier in ben gaan verdiepen. Voor Paard Optimaal maak ik zo goed als alle content zelf. Ik schrijf alles zelf, maak af en toe video's, heb mijn website zelf gemaakt, noem het maar op. Ook al mijn social media posts schrijf ik zelf, waarmee ik in ruim een jaar tot 1.100 volgers heb kunnen groeien. Naast mijn bedrijf heb ik ook de Paard & Bewustzijn podcast en heb ik jarenlang video's gemaakt op mijn YouTube-kanaal dat toen Neighing Out Loud heette.


Ik vind het dan ook ontzettend leuk om bezig te zijn met het maken van middelen om mijn eigen bedrijf te laten groeien, maar daar wil ik jou als hippische ondernemer ook graag mee helpen. Als paardeneigenaar ben ik zelf ook regelmatig op zoek naar professionals en ik zie dan ook vaak dat hippische ondernemers kansen laten liggen. Als het om marketing gaat loopt de paardenwereld in veel dingen nog best wel achter, maar juist als jij met de nieuwste ontwikkelingen mee gaat kun jij opvallen tussen al je 'concurrenten'.

Wat weetjes over mij...

Mijn paard Zenith probeer ik zo 'natuurlijk' mogelijk te houden

Om een paard gezond te krijgen en te houden vind ik het heel belangrijk om te voorzien in hun basisbehoeften. Daar probeer ik in de huisvesting, voeding en het management van mijn paard zo goed mogelijk rekening mee te houden. Ik help dan ook het liefste ondernemers met een gelijke visie op paardenwelzijn.

Naar concerten gaan is een van mijn favoriete bezigheden

Er kan niks op tegen het gevoel dat je krijgt als je in een concertzaal staat te wachten op je favoriete band en de lampen uit gaan in de zaal. Enkele van mijn favoriete artiesten zijn Set It Off, 5 Seconds Of Summer en Against The Current.

Ik ben heel leergierig

Ik had een hekel aan naar school moeten, maar vind het wel heel leuk om te leren. Zeker over paarden(voeding), maar ook over marketing ben ik continu bezig met het doen van cursussen, het lezen van boeken, het kijken van video's en het luisteren van podcasts om meer te leren.

Ik ben best wel spiritueel

Ik zou mezelf jaren geleden eerder als nuchter omschreven hebben, maar de afgelopen jaren heb ik zoveel ervaren dat ik mezelf nu best spiritueel mag noemen. Zo maak ik bij het geven van voedingsadvies gebruik van een biotensor om de juiste voeding uit te meten.