Nienke Verbunt Hippisch Content Manager

Over mij

Mijn naam is Nienke en ik ben al zolang als ik me kan herinneren geïnteresseerd geweest in alles wat met content te maken heeft. Ik wist toen nog niet wat content was, maar toen ik een jaar of 10 was maakte ik al websites (dat is me met de paplepel in gegoten door mijn vader die ICT'er is) en was ik al druk bezig met het bewerken van foto's in toen nog Paint Shop Pro. Mijn websites bestonden toen nog uit een enkele pagina vol met bewegende gifjes van paarden en katten, maar mijn interesse was gewekt!

Daarnaast ben ik ook een paardenmeisje in hart en nieren, en gaat paardenwelzijn mij erg aan het hart. Ik wil mijn steentje bijdragen in het verbeteren van paardenwelzijn, en daarom help ik paardvriendelijke ondernemers om de juiste mensen te bereiken en te groeien.

Inmiddels heb ik mijn opleiding communicatie afgerond en ben ik de afgelopen 4 jaar werkzaam geweest als content manager bij het reclamebureau van Zeeman. Hier was ik onder andere verantwoordelijk voor de social media en content op de website van de textielsuper. Hier heb ik meegewerkt aan campagnes zoals de Zeeman sneaker, Lucht en SKEER. Hiermee hebben we al diverse reclameprijzen in de wacht kunnen slepen. Momenteel ligt mijn focus op het doen groeien van mijn eigen bedrijven.


In 2020 startte ik mijn eerste eigen bedrijf Paard Optimaal, waarmee ik voedingsadvies geef voor paarden. Hier ben ik in terecht gekomen doordat ik bij mijn eigen paard Zenith tegen wat problemen aan liep met voeding en ik me hier in ben gaan verdiepen. Voor Paard Optimaal maak ik alle content zelf. Ik schrijf alles zelf, maak af en toe video's, neem zelf een podcast op die ik ook bewerk en upload en heb mijn website zelf gemaakt, noem het maar op. Ook al mijn social media posts schrijf ik zelf, waarmee ik in ruim een jaar tot 1.100 volgers heb kunnen groeien, en inmiddels al goed op weg ben naar de 2.000.


Ik zie mezelf als een multipassionate ondernemer: ik vind namelijk heel veel dingen leuk! Door mijn klanten te kunnen helpen als virtual assistant kan ik me dagelijks met hele verschillende taken bezig houden. Tegelijkertijd help ik jou als klant om ook datgene te doen wat je daadwerkelijk leuk vindt door de taken die je niet leuk vindt uit handen te nemen.


Ik vind het dan ook ontzettend leuk om bezig te zijn met het maken van middelen om mijn eigen bedrijf te laten groeien, maar daar wil ik jou als ondernemer ook graag mee helpen. Ik zie dat veel ondernemers hierin nog kansen laten liggen en het spannend vinden om zichtbaar te zijn. Ik ben er echter wel van overtuigd dat dit een belangrijk onderdeel is van het worden van een succesvolle ondernemer, en daarom help ik jou daar graag mee.

HBO ICT - Fontys Hogescholen

HBO Communicatie - Fontys Hogescholen

Opleiding virtual assistant - Laudius

YouTube cursus - felinehoi

Instagram cursus - felinehoi

Business Mastery Membership - Kim Munnecom


Webauteur - DutchScene & Bit Magazine

Content manager voor Zeeman - Persuade

Eigenaar, marketeer & content creator - Paard Optimaal